Τι καιρό κάνει στην Αίγινα;

Ο καιρός στην Αίγινα είναι ιδιαίτερα… «γλυκός». Το κλίμα είναι μεσογειακό, με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις. Οι χειμώνες είναι ήπιοι και τα καλοκαίρια θερμά και ξηρά με λίγο αεράκι για να μας δροσίζει. Αλλά και το χιόνι δε λείπει από το όμορφο νησάκι της Αίγινας. Κάποιες χρονιές το νησί ντύνεται στα λευκά – αν και όλο αυτό κρατά για 3 μέρες το πολύ οπότε θα είσαι τυχερός αν το πετύχεις. Δες περισσότερα εδώ: Ο Καιρός στην Αίγινα.

Πώς θα φτάσω στην Αίγινα;

Από το Λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά Ferry Boats, Ιπτάμενα Δελφίνια  και πλοία ανοικτού τύπου για την Αίγινα. Τα Ferry Boats παίρνουν επιβάτες, αυτοκίνητα και μοτοποδήλατα και φθάνουν στο λιμάνι της Αίγινας μέσα σε περίπου 1 ώρα και 10’. Το ταξίδι με Ιπτάμενο Δελφίνι, το οποίο μεταφέρει μόνο επιβάτες και όχι οχήματα, διαρκεί περίπου 35’. Τα ανοιχτού τύπου ferry boats που συνδέουν τον Πειραιά με τη Σουβάλα και την Αγ. Μαρίνα επίσης δεν παίρνουν οχήματα αλλά μόνο επιβάτες ενώ το ταξίδι διαρκεί περίπου 45’ και 1 ώρα αντίστοιχα. Δες περισσότερα εδώ: Δρομολόγια Πλοίων για Αίγινα.

Μπορώ να αναζητήσω πληροφορίες με βάση τις δικές μου προτιμήσεις;

Το weloveaegina.com είναι ο μόνος ταξιδιωτικός οδηγός για την Αίγινα που προσφέρει τη δυνατότητα αναζήτησης με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις του κάθε ταξιδιώτη. Έτσι, σε κάθε κατηγορία της ιστοσελίδας (είτε μιλάμε για αξιοθέατα είτε για παραλίες, εστιατόρια, ξενοδοχεία και ούτω καθεξής) ο ταξιδιώτης φιλτράρει τα αποτελέσματα με βάση τις επιλογές που προσφέρονται στο επάνω μέρος της αντίστοιχης σελίδας. Στη σημερινή εποχή είναι απαραίτητη η προσωποποιημένη προσέγγιση προς κάθε χρήστη και αυτό αποδεικνύεται από τις τελευταίες στατιστικές παγκοσμίως.

Πόση ώρα κάνει το πλοίο για την Αίγινα;

Τα Ferry Boats φθάνουν στο λιμάνι της Αίγινας μέσα σε περίπου 1 ώρα και 10’. Το ταξίδι με Ιπτάμενο Δελφίνι διαρκεί περίπου 35’. Το ταξίδι με ανοιχτού τύπου ferry boats που συνδέουν τον Πειραιά με τη Σουβάλα και την Αγ. Μαρίνα διαρκεί περίπου 45’ και 1 ώρα αντίστοιχα. Δες περισσότερα εδώ: Δρομολόγια Πλοίων για Αίγινα.

Μπορώ να κάνω θαλάσσια σπορ στην Αίγινα;

Το νησί προσφέρεται για θαλάσσια σπορ. Στην Αίγινα θα βρεις σχολές για σκι θαλάσσης, κανό, καταδύσεις, windsurf, jet ski και πάει λέγοντας. Δες περισσότερα στη σχετική σελίδα για τα Θαλάσσια σπορ στην Αίγινα.

Υπάρχει κάμπινγκ στο νησί;

Όχι, στο νησί δεν υπάρχει οργανωμένο κάμπινγκ. Για προτάσεις διαμονής μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα μας με τα Ξενοδοχεία της Αίγινας.

Υπάρχουν ευκαιρίες για αγορά γης/ ακινήτων στην Αίγινα;

Επισκεφθήκατε το νησί και σας μάγεψε; Δεν είστε οι μόνοι! Για εσάς που επιθυμείτε να δημιουργήσετε στην Αίγινα το δικό σας προσωπικό παράδεισο, μπορείτε να συμβουλευθείτε μεσιτικά γραφεία της Αίγινας, να τους ενημερώσετε για αυτό ακριβώς που αναζητάτε και τα υπόλοιπα θα είναι θέμα χρόνου να γίνουν. Επισκεφθείτε τη σελίδα μας με τα μεσιτικά ραφεία της Αίγινας ή επικοινωνήστε μαζί μας.

Αν δεν έχω αυτοκίνητο, πώς μπορώ να μετακινηθώ στο νησί;

Για τη μετακίνησή σου στο νησί συμβουλέψου τη σχετική σελίδα μας: Μετακίνηση στην Αίγινα.

Θα ήθελα να κάνω το γάμο μου/ τη βάπτιση του παιδιού μου στην Αίγινα. Τι μου προτείνετε;

Συγχαρητήρια για το ευχάριστο νέο σας αλλά και για την επιλογή σας! Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα μας Γάμος/ Βάπτιση στην Αίγινα ή να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Πού μπορώ να βρω τα τηλέφωνα ανάγκης της Αίγινας (αστυνομία, πυροσβεστική, νοσοκομεία κλπ);

Στη σελίδα μας Πληροφορίες και Τηλέφωνα θα βρείτε όλα τα τηλέφωνα ανάγκης για το νησί της Αίγινας. Το weloveaegina φροντίζει ώστε να ενημερώνει τακτικά τα παρακάτω στοιχεία και να ενημερώνεται συνέχεια για την καλύτερη πληροφόρησή σας.

Πού θα βάλω βενζίνη; Πού βρίσκονται τα βενζινάδικα της Αίγινας;

Εάν έχεις ήδη αποφασίσει ότι θα χρησιμοποιήσεις δικό σου μέσο για να ανακαλύψεις την Αίγινα, τότε καλό θα ήταν να γνωρίζεις πού μπορείς να σταματήσεις για ανεφοδιασμό. Δες περισσότερα στη σελίδα μας για τα Βενζινάδικα στην Αίγινα.

Πώς διασκεδάζουμε του χειμώνα στην Αίγινα;

Τα νησιά θεωρούνται εξ’ ορισμού τουριστικά αποκλειστικά το καλοκαίρι. Αυτή είναι η μισή αλήθεια αν μιλάμε για την Αίγινα. Και αυτό γιατί 1) η μόλις 1 ώρα απόσταση από τον Πειραιά την καθιστά εύκολο προορισμό και το χειμώνα, 2) δεν αποκλείεται (σχεδόν) ποτέ λόγω καιρού και 3) έχει 17.000 μονίμους κατοίκους που δίνουν ζωή στο νησί το χειμώνα.

Ναι μεν λοιπόν πολλά από τα εστιατόρια, ξενοδοχεία, καταστήματά της κλείνουν για λίγους μήνες κάθε χρόνο αλλά υπάρχουν και άλλα που είναι ανοιχτά συνεχώς. Στο σχετικό άρθρο του blog μας «Χειμώνας στην Αίγινα: Πώς να περάσεις αξέχαστα!» θα βρείτε μερικά από αυτά που σας προτείνουμε να επισκεφθείτε στις μικρές χειμερινές αποδράσεις σας στο νησί.

Πώς μπορώ να διαφημίσω την επιχείρησή μου στο weloveaegina;

Απόκτησε διεθνή προβολή και αύξησε τους πελάτες σου! Καταχώρησε την επιχείρησή σου στον πιο σύγχρονο αισθητικά και τεχνολογικά ταξιδιωτικό οδηγό της Αίγινας.

Αν δραστηριοποιείσαι στην Αίγινα επιχειρηματικά και έχεις όραμα για το νησί και την επιχείρησή σου, είσαι δραστήριος, σε χαρακτηρίζει ο επαγγελματισμός, η ακεραιότητα και η επιθυμία για τοπική και επαγγελματική ανάπτυξη, και θέλεις να γίνεις μέρος του παγκόσμιου project weloveaegina, επικοινώνησε μαζί μας και άφησε τα υπόλοιπα σε εμάς!

Μαζί θα δώσουμε στο νησί μας αυτό ακριβώς που χρειάζεται, ένα φρέσκο πρόσωπο, μια προσωποποιημένη προσέγγιση του ταξιδιώτη.

Σε περιμένουμε!

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Αίγινας;

Αναμφισβήτητα τα πιο δημοφιλή/ γνωστά αξιοθέατα της Αίγινας είναι ο Ναός της Αφαίας, ο αρχαιολογικός χώρος της Κολώνας και το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου. Αν έχεις μόνο μία μέρα στο νησί, καλό θα ήταν να τα επισκεφθείς. Εμείς πάντως σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να οργανώσεις την επίσκεψή σου στο νησί έτσι ώστε να έχεις αρκετές μέρες να ανακαλύψεις και κάποιες από τις πιο κρυμμένες ομορφιές του.

Θεωρείται ακριβός προορισμός η Αίγινα;

Όχι, η Αίγινα δε θεωρείται ακριβός προορισμός για διακοπές. Το νησί προσφέρει τόσες επιλογές που σου δίνει τη δυνατότητα να απολαύσεις τις διακοπές σου όποιος και αν είναι ο οικονομικός προϋπολογισμός σου.