Σκάλα

Ιδανικό ορμητήριο για να εξερευνήσεις το νησί

Το χωριό Σκάλα είναι το πιο γνωστό χωριό στο Αγκίστρι. Η Σκάλα αποτελεί κεντρικό λιμάνι που δέχεται επισκέπτες από τον Πειραιά και τη γειτονική Αίγινα και ως λιμάνι διαθέτει όλα όσα μπορεί να αναζητά ένας επισκέπτης. Η Σκάλα διαθέτει κάποιες από τις πιο οργανωμένες δομές φιλοξενίας, ξενοδοχεία και δωμάτια για όλες τις προτιμήσεις, καφέ και επιλογές νυχτερινής διασκέδασης – φήμες λένε μάλιστα ότι εδώ θα απολαύσεις το καλύτερο φαγητό στο νησί!

Κάτι άλλο για το οποίο περηφανεύεται η Σκάλα, είναι η παραλία της, ρηχή, ασφαλής, αμμουδερή και εύκολη, ιδανική για οικογένειες και παιδιά! Και αν βαρεθείς τις βουτιές εκεί, μπορείς πολύ εύκολα και γρήγορα, με τα πόδια ή με ποδήλατο, να φτάσεις στην πανέμορφη παραλία της Δραγωνέρας ή τη διάσημη και απομονωμένη παραλία της Χαλικιάδας – η διαδρομή για εκεί είναι τόσο όμορφη που θα σε αποζημιώσει.

Πέρα από τις τουριστικές δομές, στη Σκάλα αξίζει να πας μία βόλτα μέχρι την εκκλησία των Αγ. Αναργύρων όπως δεσπόζει στο χωριό… Και για μία πιο ολοκληρωμένη εμπειρία, προτείνουμε να κάνεις την ανάβαση μέχρι το εκκλησάκι της Παναγίας στο χωριό Μετόχι πάνω στο λόφο, από την κορυφή του οποίου μπορείς να θαυμάσεις όλο το Αγκίστρι από ψηλά…

Bonus Tip: Από τη Σκάλα φεύγουν λεωφορεία για Μεγαλοχώρι, Λιμενάρια, Δραγωνέρα και Απόνησο.

Rate and write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Solve : *
29 + 12 =