Παραλία Χαλικιάδα

Ένα με τη φύση

Η παραλία Χαλικιάδα είναι ένας κρυμμένος θησαυρός, από αυτούς που χρειάζεται κόπο για να ανακαλύψεις και μετά σε αποζημιώνει! Εδώ μιλάμε για έναν πανέμορφο, απομονωμένο κόλπο με μόνη πρόσβαση ένα δύσβατο μονοπάτι που δίνει ένα βαθμό δυσκολίας στην ανάβαση και κατάβασή του.

Τα νερά στη Χαλικιάδα είναι ρηχά για λίγα μέτρα και μετά βαθαίνουν αρκετά, φαντάζοντας πάντα κρυστάλλινα λόγω του βοτσαλωτού της βυθού.

Φυσιολάτρεις και γυμνιστές αγαπούν ιδιαίτερα τη Χαλικιάδα, ακριβώς λόγω της σπάνιας ομορφιάς της αλλά και της δύσκολης πρόσβασης στον πολύ κόσμο. Στο κέντρο του καλοκαιριού, όμως, Ιούλιο και Αύγουστο, να περιμένεις ότι ακόμα και η Χαλικιάδα θα είναι αρκετά γεμάτη από κόσμο.

Στη Χαλικιάδα φτάνεις αποκλειστικά με τα πόδια, ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο από Σκάλα με κατεύθυνση προς τα νοτιοανατολικά, περνώντας έπειτα από 200μ την παραλία Σκληρή και καταλήγοντας στον προορισμό σου μέσα από ένα στενό μονοπάτι (περίπου 500μ. διαδρομή)

Bonus Tip 1: Συνιστώνται μάσκα και ψαροντούφεκο για τους πιο μυημένους!

Bonus Tip 2: Φρόντισε να έχεις νερό, αντηλιακό, καπέλο και είδη πρώτης ανάγκης γιατί η Χαλικιάδα δεν έχει καμία οργάνωση αλλά ούτε και σκιά. Ευτυχώς ο οικισμός της Σκάλας είναι κοντά!

Rate and write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Solve : *
13 + 20 =