Εστιατόριο Αλκυόνη

Εκλεπτυσμένη κουζίνα σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό

Εστιατόριο Αλκυόνη Αγκίστρι

 

Ειδυλλιακή ατμόσφαιρα και εκλεπτυσμένη μεσογειακή κουζίνα συνθέτουν το σκηνικό για το εστιατόριο Αλκυόνη στο Αγκίστρι, σε μια από τις καλύτερες εμπειρίες που σου επιφυλάσσει το νησί!

Το εστιατόριο Αλκυόνη στο Αγκίστρι δε χρειάζεται συστάσεις για τους ντόπιους του νησιού και τους πιστούς και επαναλαμβανόμενους πελάτες του, Έλληνες και ξένους, που καταφθάνουν ακόμα κι από τα κοντινά νησιά για να απολαύσουν τις μεσογειακές γεύσεις και την ατμόσφαιρά του.

Βρίσκεται στην άκρη ενός γκρεμού στην περιοχή της Σκληρής, κοντά στην παραλία της Χαλικιάδας, μέσα στο ομώνυμο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Στο εστιατόριο Αλκυόνη στο Αγκίστρι το σκηνικό είναι πραγματικά ειδυλλιακό, κινηματογραφικό θα έλεγε κανείς. Ο χρόνος μοιάζει να σταματά, χάρη στην απεριόριστη θέα στον Αργοσαρωνικό, την απίθανη ομορφιά του τοπίου και τη χαλαρή, παρεΐστικη, οικογενειακή ατμόσφαιρα, που έχει καλλιεργηθεί εδώ και δεκαετίες από τους ιδιοκτήτες της Αλκυόνης, Λεωνίδα και Τάκη.

Πώς θα φτάσεις στο εστιατόριο Αλκυόνη στο Αγκίστρι

Φτάνοντας στο λιμάνι της Σκάλας, ο δρόμος χωρίζει δεξιά οδηγώντας στο ανεπτυγμένο τουριστικά μέρος του Αγκιστρίου και αριστερά προς την Αλκυόνη, το κομμάτι του νησιού που ορισμένοι αποκαλούν ως το “πραγματικό” Αγκίστρι. Καλώς ήρθες στον παράδεισο!

Ελληνική – μεσογειακή κουζίνα με τούρκικες επιρροές

Η κουζίνα του εστιατορίου είναι ελληνική-μεσογειακή με τουρκικής επιρροής μεζέδες. Το μενού βασίζεται από τη μία στα ψητά και από την άλλη στα παραδοσιακά σπιτικά μαγειρευτά του μάγειρα της Αλκυόνης, Βαγγέλη, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις πρώτες ύλες, όπως η κάπαρη, τα κρίταμα και τα φρέσκα ψάρια από τον φυσικό πλούτο του Αγκιστρίου. Από τα πιάτα, μη χάσεις τη γαριδομακαρονάδα, τα ζουμερά ψητά, τις διάφορες σπεσιαλιτέ με ντόπια μανιτάρια και φυσικά τα μαγειρευτά πιάτα ημέρας.

Η κουζίνα της Αλκυόνης, όπως και το ξενοδοχείο, λειτουργεί από το 1982 και δεν είναι τυχαία η επαναλαμβανόμενη πελατεία του, ούτε τα θετικά σχόλια που έχει αποσπάσει από έγκριτα διεθνή και εγχώρια μέσα (New York Times, Guardian, Athens News, Ελευθεροτυπία κλπ). 

Εκτός από μεσημεριανό και βραδινό, επισκέψου την Αλκυόνη από το πρωί, αλλά και το απόγευμα για καφέ, ψαγμένα cocktails και ιδιαίτερα προσεγμένα ποτά, ρακή και κρασιά. 

Κι αν παρασυρθείς από τη μαγεία του τοπίου, επίλεξε την Αλκυόνη και για τη διαμονή σου, όπως κάνουν εδώ και δεκαετίες οι πιστοί φιλοξενούμενοι του ξενοδοχείου!

Για περισσότερη έμπνευση, ακολούθησε την Αλκυόνη στο Facebook & το Instagram!

Εστιατόριο Αλκυόνη Αγκίστρι

Σκληρή, Αγκίστρι

+30 22970 91377, +30 6989801721

Rate and write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Solve : *
10 ⁄ 5 =