Επίσκεψη στις εκκλησίες

Εκκλησίες και ξωκλήσια για να επισκεφθείς

Όπως έχουμε ξαναπεί, το μέγεθος του Αγκιστρίου δε θα πρέπει να σε ξεγελάει. Εδώ θα βρεις θησαυρούς για όλα τα ενδιαφέροντα και στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για τις πολλές και διαφορετικού τύπου εκκλησίες και εξωκλήσια που θα βρεις σε κάθε χωριό του αλλά και διάσπαρτες στο νησί.

Η επιβλητική εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στη Σκάλα φαντάζει ολόλευκη με το γαλάζιο της τρούλο σε τέλεια αρμονία με τη θάλασσα από κάτω. Η Αγία Κυριακή στα Λιμενάρια δεσπόζει στην κεντρική πλατεία του χωριού, με την παιδική χαρά απέναντι, τόπος συνάντησης για κατοίκους αλλά κι επισκέπτες. Η Μητρόπολη Ζωοδόχος Πηγή με τις σπάνιες τοιχογραφίες της στο Μεγαλοχώρι με τον άνετο προαύλιο χώρο φιλοξενεί ιδανικά το παιχνίδι των παιδιών και τις αναζητήσεις των μεγαλύτερων. Στα 200 μ. πιο πέρα βρίσκεται το ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου (η παλαιά Μητρόπολη του νησιού που χρονολογείται πριν τον 19ο αι) από το οποίο σήμερα σώζεται μόνο το καμπαναριό – η παράδοση λέει ότι το δάπεδό του ήταν στρωμένο με Μαλτέζικες πλάκες.

Πάνω από το Μεγαλοχώρι θα βρεις και τα μικρότερα εκκλησάκια των Αγίων Θεοδώρων και των Αγίων Πάντων όπως κρύβονται μέσα στο καταπράσινο σκηνικό. Η Παναγία στο Μετόχι σε εμπνέει και σε αποζημιώνει με την απαράμιλλη θέα της, ενώ ο Άγιος Νικόλας αποτελεί σημείο συνάντησης κοντά στη λίμνη του νησιού στο δρόμο προς ενδιαφέρουσες διαδρομές.

Tip: Αν βρεθείς στο νησί τη μέρα εορτασμού των κυριότερων εκκλησιών του, αξίζει να παρευρεθείς στον εορτασμό και να ζήσεις την εμπειρία στα πανηγύρια τους.

Rate and write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Solve : *
38 ⁄ 19 =