Χαράλαμπος Γκαζινάκης – Βουτιά από Πειραιά… Αγκίστρι!

Οι άνθρωποι στο Αγκίστρι #1 – Χαράλαμπος Γκαζινάκης

 

Αγκιστρώθηκα στο Αγκίστρι

 

Ο Χαράλαμπος και η Κοραλία!
Ο Χαράλαμπος και η Κοραλία!

 

Με μια βαθιά αναπνοή από την αγκαλιά του βυθού, ο Χαράλαμπος μοιράζεται την αγάπη του για το Αγκίστρι και μας κάνει να δούμε το νησί μέσα από τα μάτια του. Το weloveagistri αναδεικνύει και προβάλλει το Αγκίστρι ως έναν ιδιαίτερο προορισμό, δίνοντας φωνή σε ανθρώπους όπως ο Χαράλαμπος που έχουν βρει τον παράδεισό τους εκεί. Η αγάπη του για τη θάλασσα, τα θαλάσσια όντα και τη φύση αντηχεί με την αγάπη των ταξιδιωτών που επισκέπτονται το νησί!

Χαράλαμπος Γκαζινάκης - Βουτιά από Πειραιά... Αγκίστρι! 1
Χαράλαμπος Γκαζινάκης – Βουτιά από Πειραιά… Αγκίστρι!

Το 2003 λοιπόν, μια κοινωνική υποχρε΄ωση οδήγησε τον Χαράλαμπο στο Αγκίστρι. Και εκεί, ανάμεσα στα γαλάζια νερά και στην ειρηνική ατμόσφαιρα, ανακάλυψε το κάλεσμα του βυθού. Επαγγελματίας δύτης με καταγωγή από Κομοτηνή μεγαλωμένος στον Πειραιά, με εμπειρία ετών στις επισκευές σε πλοία, ανελκύσεις ναυαγίων, υποθαλάσσια τοποθέτηση καλωδίων-αγωγών, μελέτη και έρευνα, αναζήτηση του κόκκινου κοραλλιού και καθαρισμό υφάλων, αναγνώρισε την ευκαιρία να συνδυάσει το πάθος του για την εξερεύνηση των υποβρυχίων ομορφιών με τον θαυμασμό του για το νησί. Έπειτα και από την ομόφωνη γνώμη όλων των φίλων και γνωστών, πήρε τη μεγάλη απόφαση να μετακομίσει μόνιμα στο νησί και να ιδρύσει το Interdive Diving Center.

Scuba Diving lessons
Scuba Diving lessons

Γιατί στο Αγκίστρι;

Όταν πρωτοήρθα στο νησί βρέθηκα στο νότιο μέρος ανάμεσα στα πεύκα και νόμιζα πως ανακάλυψα  το πιο μαγικό μέρος που μπορεί να δει άνθρωπος.

Κάθε μέρα στις καταδύσεις βλέπω χελώνες και δελφίνια, ποιος δε θα ήθελε να γίνει αυτό η καθημερινότητά του; Και όταν πια βυθίζομαι στα νερά, ανταλλάσσω ματιές με τη θαλάσσια ζωή και αισθάνομαι κομμάτι της! Στο Αγκίστρι αγκιστρώθηκα…

Interdive Αγκίστρι, Interdive Agistri
Interdive Αγκίστρι, Interdive Agistri

Τι σημαίνει για εμένα το Αγκίστρι..

Είναι πλέον οι ρίζες μου. Από την πρώτη κιόλας στιγμή που έκανα το βήμα να μετακομίσω στο νησί, αισθάνθηκα σαν να βρήκα τον τόπο όπου ανήκω.

Τα συναισθήματά μου όταν καταφθάνω στο Αγκίστρι

Αγαλλίαση ψυχής.. λέω έφτασα τον παράδεισο. Η ζωή εδώ είναι απλή, αλλά βαθιά και αληθινή. Ένας περίπατος στην παραλία, μια στιγμή με το σκυλί μου, είναι αρκετά για να με γεμίσουν και να με ηρεμήσουν.

Αγαπημένα μέρη στο νησί.. κρυμμένοι θησαυροί..

Όλα τα παράλια στο νότιο μέρος με τις σπηλιές και να παρατηρώ τα θαλασσοπούλια με το σκάφος αλλά και στο βουνό πάνω με το σκυλάκι μου, όπου πηγαίνω κάθε πρωί!

Η σκυλίτσα του Χαράλαμπου η Κοραλία!
Η σκυλίτσα του Χαράλαμπου η Κοραλία!

Το Αγκίστρι σε μια φράση..

Παράδεισος!

Λίγα λόγια για το weloveagistri:

Με το We Love Agistri είδαμε φως… Μας έχει ανεβάσει πολύ και ως δουλειά άλλα και ως νησί και το συστήνω παντού!

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες #weloveagistri ιστορίες!

Θέλεις να γίνεις Αγκίστρι Ambassador ή γνωρίζεις κάποιον άλλον που θα ήθελε; Στείλε μας ένα email στο: hello@weloveagistri.com ή επικοινώνησε μαζί μας μέσω social media!

#weloveagistri

Ακολουθήστε μας στο Insta και στο Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Solve : *
1 × 12 =